DRŽAVNA MATURA

Na podstranicama (dolje) možete naći brojne poveznice (linkove) s materijalima vezanima uz polaganje ispita iz Hrvatskoga jezika na državnoj maturi:Sve važne informacije o državnoj maturi saznajte na portalu Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Portalu za škole Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te CARNeta, ali i drugim kvalitetnim portalima posvećenima sadržajima državne mature.Besplatne online pripreme za državnu maturu s brojnim interaktivnim digitaliziranim zadacima za rješavanje, uputama i savjetima za hrvatski jezik, ali i ostale predmete osim na ovome portalu možete pronaći i na niže navedenima, koje volonterski i s entuzijazmom uređuju srednjoškolski profesori s višegodišnjim iskustvom. 


"Najgore je suočiti se s glupošću kao s neprijateljem." (Cyrano de Bergerac)


18. prosinca 2012. udruga Samo jedan klik obilježava 3. obljetnicu portala Moja matura  webinarom "Moja matura i prijatelji" na kojemu će se predstaviti profesori autori obrazovnih online sadržaja za pripremu državne mature sa svojim savjetima za maturante. 

27. siječnja 2013. zbog besplatne pomoći tisućama učenika i studenata profesor matematike Toni Milun dobio je nagradu Ponos Hrvatske.

Pripreme za državnu maturu iz hrvatskoga jezika za maturante I. gimnazije održavaju se u sklopu Jezične grupe (prof. A. Sikavica Joler).

Osvrt na prvu državnu maturu, iskrivljen čitanjem školske lektire, napisao je profesor hrvatskoga jezika Ivan Janjić. Tekst su objavile "Školske novine" i "Glas Koncila" te ga i ovdje možete pročitati u cijelosti. Pročitajte i učeničke komentare o državnoj maturi.

"U Ministarstvu kažu da im je stiglo neznatno primjedbi, no iz prepiske maturanata na Facebooku jasno je da je ministrov mail zatrpan."


"Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednoga djeteta." (F. M. Dostojevski)


Ako vam i dalje neki problem iz hrvatskoga jezika nije jasan ili pak postoji dilema, možete svoje pitanje uputiti profesorima pa će vam oni pokušati pomoći. Svoj upit pošaljite na adresu: a.sikavica@gmail.com